M.V.O

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen:

Ondanks dat voor druk en print diverse grondstoffen nodig zijn proberen wij hiermee maximaal rendement te halen:

Zonne-energie : Wij wekken voor ruim 40% onze eigenstroom op.

Verwarming: Gasverbruik is door vernieuwing van ketel met ruim 30% gedaald.

Papier: Bijna al ons gebruikt papier heeft het FSC-keurmerk. Het FSC-keurmerk geeft de zekerheid dat de grondstof voor het papier en papierproducten afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. De grondstof (pulp) is dus niet afkomstig uit bos met hoge natuurwaarden (‘oerbos’) en ook niet van plantages waarvoor tropisch regenwoud heeft moeten wijken.

Papierafval: Dit word bij ons gescheiden (wit en bond) opgehaald en gerecycled.

Bio-inkten: Worden gemaakt op basis van plantaardige oliën en zijn daardoor minder milieubelastend dan conventionele inkten op basis van minerale oliën. De keuze voor een plantaardig bindmiddel (olie) is niet alleen duurzaam, bio-inkten bieden ook technische voordelen. Zo geven bio-inkten kleurkracht en zorgt de gemiddeld dunnere inktlaag van de bio-inkten voor een sterk verbeterde droging.

Wasmiddelen: Het speciale HBS (High Boiling Solvent) of K4 wasmiddel Saphira Wash 522 NV is door de volledig plantaardige grondstoffen zelfs opgenomen op de Heidelberg positiv list voor ECO consumables en voldoet daarmee aan de hoogste eisen gesteld door meerdere Europese milieu richtlijnen en certificaten.

Inkt en wasmiddelen afval: Word door een gecertificeerd bedrijf afgevoerd en indien mogelijk gerecycled.

Print-supplies: Worden door leverancier gerecycled en voor een groot deel hergebruikt.

Verpakkingen: Kartonnen dozen worden voor het grootste deel hergebruikt of gerecycled. Pallet sealfolie wordt apart ingezameld en gerecycled.

Gecombineerde levering: Routes voor bezorging worden zoveel mogelijk gecombineerd om onze bedrijfsauto minimaal te gebruiken.

Zo proberen wij jaarlijks het milieu zo minimaal mogelijk te belasten.

Contactgegevens


Drukkerij Hultermans
Calandhof
5025DP Tilburg
T: 013-542 2587
E: info@drukkerijhultermans.nl
KVK: 17101517

Openingstijden


Maandag: 08:15-17:00 uur
Dinsdag: 08:15-17:00 uur
Woensdag: 08:15-13:30 uur
Donderdag: 08:15-18:00 uur
Vrijdag: 08:15-17:00 uur
Zaterdag: Op afspraak

Onze diensten


Geboortekaartjes, Trouwkaarten, Jubileumkaarten, Uitnodigingen, Visitekaartjes, Briefpapier, Enveloppen, Flyers, Posters, Directmail, Folders, Brochures, Kalenders, Stickers, Labels, Laseretiketten, Memo bloks, Sets, Vlaggen, Spandoeken, Banners, Specials, ..........................etc.